“اشیاء” – که با حسگرها، نرم افزارها و سایر فناوری ها به منظور اتصال و تبادل داده ها با دستگاه ها و سیستم های دیگر از طریق اینترنت تعبیه شده اند. این دستگاه ها از اشیاء خانگی معمولی گرفته تا ابزارهای صنعتی پیچیده را شامل می شود. امروزه با بیش از 7 میلیارد دستگاه اینترنت اشیا متصل، کارشناسان انتظار دارند این تعداد تا سال 2020 به 10 میلیارد و تا سال 2025 به 22 میلیارد برسد. اوراکل شبکه ای از شرکای دستگاه دارد.
در چند سال گذشته، اینترنت اشیا به یکی از مهم ترین فناوری های قرن بیست و یکم تبدیل شده است. اکنون که میتوانیم اشیاء روزمره – وسایل آشپزخانه، ماشینها، ترموستاتها، مانیتورهای کودک – را از طریق دستگاههای تعبیهشده به اینترنت متصل کنیم، ارتباط یکپارچه بین افراد، فرآیندها و چیزها امکانپذیر است.
با استفاده از محاسبات کمهزینه، ابر، دادههای بزرگ، تجزیه و تحلیل و فناوریهای موبایل، اشیاء فیزیکی میتوانند دادهها را با کمترین مداخله انسانی به اشتراک بگذارند و جمعآوری کنند. در این دنیای بیش از حد متصل، سیستم های دیجیتال می توانند هر تعامل بین چیزهای متصل را ضبط، نظارت و تنظیم کنند. دنیای فیزیکی با دنیای دیجیتال ملاقات می کند و آنها همکاری می کنند.
در حالی که ایده IoT برای مدت طولانی وجود داشته است، مجموعه ای از پیشرفت های اخیر در تعدادی از فن آوری های مختلف آن را عملی کرده است.
دسترسی به فناوری سنسور کم هزینه و کم مصرف. سنسورهای مقرون به صرفه و قابل اعتماد فناوری اینترنت اشیا را برای تولیدکنندگان بیشتری ممکن میسازد.
قابلیت اتصال مجموعهای از پروتکلهای شبکه برای اینترنت اتصال حسگرها به ابر و سایر «چیزها» را برای انتقال کارآمد داده آسان کرده است.
پلتفرم های رایانش ابری افزایش در دسترس بودن پلتفرمهای ابری، هم کسبوکارها و هم مصرفکنندگان را قادر میسازد تا به زیرساختهایی که برای افزایش مقیاس نیاز دارند، بدون نیاز به مدیریت همه آنها دسترسی داشته باشند.
یادگیری ماشینی و تجزیه و تحلیل با پیشرفت در یادگیری ماشینی و تجزیه و تحلیل، همراه با دسترسی به مقادیر متنوع و گسترده دادههای ذخیره شده در ابر، کسبوکارها میتوانند سریعتر و آسانتر بینش را جمعآوری کنند. ظهور این فناوریهای متحد همچنان مرزهای اینترنت اشیاء را پیش میبرد و دادههای تولید شده توسط اینترنت اشیا نیز این فناوریها را تغذیه میکند.
هوش مصنوعی مکالمه ای (AI). پیشرفتها در شبکههای عصبی، پردازش زبان طبیعی (NLP) را به دستگاههای IoT (مانند دستیارهای شخصی دیجیتال الکسا، کورتانا و سیری) آورده و آنها را برای استفاده خانگی جذاب، مقرونبهصرفه و قابل اجرا کرده است.
اینترنت اشیاء صنعتی (IIoT) به کاربرد فناوری اینترنت اشیا در تنظیمات صنعتی، به ویژه با توجه به ابزار دقیق و کنترل حسگرها و دستگاههایی که فناوریهای ابری را درگیر میکنند، اشاره دارد. برای مثال خوبی از IIoT به این پی دی اف استفاده Titan مراجعه کنید. اخیراً صنایع از ارتباطات ماشین به ماشین (M2M) برای دستیابی به اتوماسیون و کنترل بی سیم استفاده کرده اند. اما با ظهور ابر و فناوریهای وابسته (مانند تجزیه و تحلیل و یادگیری ماشین)، صنایع میتوانند به یک لایه اتوماسیون جدید دست یابند و با آن درآمد و مدلهای تجاری جدیدی ایجاد کنند. IIoT گاهی اوقات موج چهارم انقلاب صنعتی یا Industry 4.0 نامیده می شود. موارد زیر برخی از کاربردهای رایج برای IIoT هستند: